İçeriğe geç

Cezaevinden Hangi Savcı Sorumludur

Cezaevini nereye şikayet edebilirim?

Sorularınızı ve şikâyetlerinizi her zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna, Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonuna, Adalet Bakanlığına, İnfaz Hâkimliğine, İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanlığına, İnfaz Hâkimliğine, Ceza İnfaz İzleme Kuruluna ve Kurumlar Müdürlüğüne iletebilirsiniz.

Cezaevlerinde savcı olur mu?

Cezaevi savcısı olarak görev yapan savcı, cezaevindeki tüm konulardan sorumludur. Adalet Bakanlığı bünyesinde Cezaevleri ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü bulunmaktadır. Tüm kontrol ve denetim Adalet Bakanlığı tarafından bu Genel Müdürlük aracılığıyla yürütülmektedir.

İnfaz savcısı ne yapar?

Hükümlülerin cezalarının infazı, gözetim altına alınması, açık ceza infaz kurumlarında tutulmaları, izin, nakil, sevk ve tahliyeleri; tutuklu ve hükümlülerin sevk ve tahliyesi gibi işlem veya faaliyetlere ilişkin şikâyetlerin incelenmesi ve karara bağlanması.

Cezaevi güvenliğini kim sağlar?

Bu durumda ziyaretçi aramaları kanun çerçevesinde yapılır. Madde 40 – (1) Ceza infaz kurumu yönetimi, iç güvenliği sağlamak ve idari işlemleri yürütmek üzere tutuklu ve hükümlü koğuşlarında ve bölümlerinde yeterli sayıda kıdemli infaz ve koruma memuru ile infaz ve koruma görevlisinin bulunmasını sağlar.

Metris cezaevi hangi savcılığa bağlıdır?

O tarihten bu yana Bakırköy Adliyesi’ne bağlı “Metris Cezaevi” olarak hizmet vermektedir.

Savcı kime şikayet edilir?

6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kurulu Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte, hâkim ve savcıların yargısal görevleri ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüze iletilen şikâyetler, bir yazıyla birlikte Hâkimler ve Savcılar Kuruluna gönderilecektir.

Cezaevi savcısının görevi nedir?

Kesinleşmiş hükümlerin infazı Cumhuriyet savcılığı tarafından denetlenir ve izlenir. Bu kapsamda; a) Cumhuriyet başsavcısı veya görevlendireceği Cumhuriyet savcısı; Kurumun hukuka uygun olarak yönetilmesini ve infaz hizmetlerinin temel insan haklarına uygun olarak yürütülmesini ister ve izler.

Cezaevlerinden kim sorumlu?

28 Nisan 2024’te gözden geçirilen kararlı sürüm gösteriliyor. Gözden geçirilmeyi bekleyen bir değişiklik var. Cezaevleri ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü (CTE), cezaevleri ve denetimli serbestlik dairelerinden sorumlu devlet kurumudur ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’na bağlıdır.

Cezaevi savcısıyla nasıl görüşülür?

Tutuklu yakınınızın bulunduğu cezaevini öğrenebilir ve cezaevi savcısıyla iletişime geçebilirsiniz. Yakınınızla görüşebilmeniz için çalışma saatleri içerisinde işlem yapmanız ve savcılığa bir talepte bulunmanız önemlidir. Savcılık talebinizi kabul ederse tutuklu yakınınızla görüşmek için izin alabilirsiniz.

Kesinleşmemiş cezam var ne yapmalıyım?

Kesinleşmiş hapis cezasının infazının ertelenmesi, ilgili kişiye sosyal, ekonomik ve özel hayatını düzenlemesi için belirli bir süre tanınmasını sağlayan infaz yasasının bir hükmüdür. Bu sürenin sonunda ilgili kişi cezasını çekmek üzere ceza infaz kurumuna girmelidir.

İnfaz hakimliğine şikayet nasıl yapılır?

Şikâyet, doğrudan infaz hâkimine bir dilekçe ile yapılabilir; bu, Başsavcılık veya Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü aracılığıyla da yapılabilir. İnfaz hâkimi dışında yapılan başvurular, derhal, ancak en geç üç gün içinde infaz hâkimine yapılmalıdır.

İnfazın durdurulmasına kim karar verir?

İnfazın durdurulması kararı, hapis cezasının infaz edildiği yer Cumhuriyet savcılığınca verilir.

Cezaevi iç güvenlikten kimler sorumludur?

Güvenlik ve gözetim hizmeti; Kurumun güvenliğinden, düzeninden ve disiplininden sorumludur. Bu hizmette kıdemli cezaevi ve koruma memurları ve cezaevi ve koruma memurları çalışır. Cezaevi müdürümüz tarafından seçilen bir cezaevi ve koruma memuru “sorumlu baş cezaevi ve koruma memuru” olarak görev yapar.

Cezaevini kim korur?

Ülke genelindeki kapalı ceza infaz kurumlarının dış koruma ve nakil hizmetleri Jandarmanın sorumluluğundadır. Jandarma, bundan sonra da ceza infaz kurumlarındaki görevlerini tam, profesyonel ve mevzuata uygun şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Cezaevi müdürünün amiri kimdir?

BOLU-T TİPİ KAPALI CEZAEVİ İNFAZ TESİSİ Müdür, kurumun en üst amiri ve aynı zamanda atölyenin başkanıdır. Görevlerinden dolayı doğrudan amirlerine karşı sorumludur.

Cezaevleri nereye bağlıdır?

28 Nisan 2024’te gözden geçirilen kararlı sürüm gösteriliyor. Gözden geçirilmeyi bekleyen bir değişiklik var. Cezaevleri ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü (CTE), cezaevleri ve denetimli serbestlik dairelerinden sorumlu devlet kurumudur ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’na bağlıdır.

Cezaevinde dilekçe nereye verilir?

Dilekçe, hükümlü veya tutuklunun bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir ve gelen cevap yazısına göre inceleme yapıldıktan sonra Genel Müdürlükçe yetkili kişilere bildirilir.

Hükümlülere verilen disiplin cezaları nelerdir?

Uyarı cezası: İnfazdan sonra + 15 gün. Olay cezası: İnfazdan sonra + 1 ay. İşten ayrılma cezası: İnfazdan sonra + 3 ay. İletişim cezası: İnfazdan sonra + 3 ay.

Cezaevi heyeti nedir?

5402 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu kapsamında kurulan Koruma Kurulları, suç tekrarının önlenmesi ve suçtan zarar görenlerin zararlarının tazmini konusunda önemli görevleri olan; suçtan zarar görenlere ve ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülere “yardım” etmek amacıyla oluşturulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir