İçeriğe geç

Celbedilmiş Ne Demek

Celbedici ne demek?

Sesli Sözlük – f. büyüleyici. ilgi çekici ve albenili. hayranlık uyandırıcı.

Celp edilmesi ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Celb, sözlükte “çağırmak” anlamında kullanılmaktadır. Celb kelimesi ayrıca bir yere davet edilmek anlamına da gelir.

Celp eden ne demektir?

“subpoena”yı Wiktionary’de, özgür sözlükte arayın. Subpoena (/səˈp iː.nə/; [1] ayrıca subpœna, supenna veya subpena) veya tanık subpoena, bir devlet kurumu, genellikle bir mahkeme tarafından, bir tanığı ifade vermeye veya delil sunmaya zorlamak için verilen bir emirdir. Subpoena, Wiktionary’de bulunabilir. Özgür sözlükte arayın. Subpoena (/səˈp iː.nə/; [1] ayrıca subpœna, supenna veya subpena) veya tanık subpoena, bir devlet kurumu, genellikle bir mahkeme tarafından, bir tanığı ifade vermeye veya delil sunmaya zorlamak için verilen bir emirdir.

Celbetmek mi cezbetmek mi?

Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “çekmek”tir. Türk Dil Kurumu’na göre Arapçadan Türkçeye geçen “cezbetmek” kelimesi “çekmek, bağlamak, etkilemek” anlamına gelir.

Celbedilmesi ne demek?

1. İşaret etmek: “Şu noktanın özellikle vurgulanması gerekir.” 2. Getirmek, çağırmak: Bir gün, caminin duvarından bir sıva parçası düşürdüğü iddiasıyla İmam Efendi’nin huzuruna çağrıldı (Hâlit Z.

Celp kelimesi ne anlama gelir?

Bir celp yalnızca genel hukuk ülkelerinde kullanılır, ancak medeni veya dini hukuktaki bir celp veya celbe benzer. celp duces tecum, alıcının talep edilen belirli kanıtı, genellikle belge veya evrakları sunmasını gerektirir. Bir celp yalnızca genel hukuk ülkelerinde kullanılır, ancak medeni veya dini hukuktaki bir celp veya celbe benzer. celp duces tecum, alıcının talep edilen belirli kanıtı, genellikle belge veya evrakları sunmasını gerektirir.

Ailede tek erkek çocuk askere gider mi?

Ailenin tek erkek çocuğu olmanız veya özel ailevi durumlar da askerlikten muafiyet sebebi olabilir.

Celbine karar verilmiştir ne demek?

Zorla hareket etme kararı, habeas corpus emri veya celp olarak da adlandırılır, yalnızca şikayetçi, şüpheli, katılımcı, sanık, tanık veya bilirkişiye karşı verilebilir. Bu karar, ilgili kişileri zorla savcıya veya mahkemeye çıkarmak için verilir.

50 yaşında askere gidilir mi?

7179 sayılı Askerlik Kanunu’nun 43. maddesine göre, vatandaşlığa alındığı tarihte 22 yaşını doldurmuş olanlar ile askere gitmek isteyenler askere alınmayacaktır.

1 yılda kaç celp var?

Askerlik dönemleri: Şubat ayında askerlik (16 Ağustos – 15 Kasım), Mayıs ayında askerlik (16 Kasım – 15 Şubat), Ağustos ayında askerlik (16 Şubat – 15 Mayıs), Kasım ayında askerlik (16 Mayıs – 15 Ağustos)

Celp işlemi nasıl yapılır?

Askerlik Şube Müdürlüğü’ne başvurarak veya e-devlet üzerinden başvurunuzu yaparak (itirazda kaçaklık olmaması kaydıyla) çağrılmayı tercih edebilirsiniz.

Celp çıkarmak ne demek?

Celp tebliği, bir kişiye veya kuruluşa yasal bir belge verilmesi ve onları yasal bir işlemde delil sunmaya veya tanıklık etmeye zorlama eylemidir. 5 Aralık 2015 Celp tebliği, bir kişiye veya kuruluşa yasal bir belge verilmesi ve onları yasal bir işlemde delil sunmaya veya tanıklık etmeye zorlama eylemidir.

Celp mi celb mi?

Bu kelime sıklıkla celb olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı çağrı biçiminde olmalıdır.

Cezbetti ne?

Birlik. geçişli f. (Ar. çekmek + Türkçe. çekmek, hareket etmek) Kendini çekmek, birinin cazibesine kapılmak: Bu güzel göz, bin defa daha ziyade gönülleri cezbetmekte etkilidir (Nâmık Kemal). Küfür o yaşımda bana çok çekici gelirdi (Hâlide E. Adıvar).

Cezbedilmek ne demek?

Birlik. edilgen f. Bir şeyin çekimi altında olmak, bir şeye çekilmek.

Cezbedici anlamı nedir?

Çekim kelimesi, birine karşı duyulan aşırı sevgi ve yakınlık duygusu anlamına gelirken, çekim, birini kendine doğru çekmek, aşık etmek, bağlamak anlamına gelir. Bu kelime tasavvufta manevi anlamda kullanılır. Tanrı’nın bazı kullarının kalplerine ilham verip onları Kendisine doğru çekmesi yoluna çekim denir.

Celep demek ne anlama gelir?

Celep kelimesinin anlamı TDK tarafından açıklanmıştır. TDK’ya göre Celep kelimesi koyun ve keçi gibi hayvanları kasaplık olarak satan kişileri ifade etmektedir.

CELE ne demek tıp?

Hidrosel terimi Yunanca hidro; su ve cel; tümör kelimelerinden gelmektedir.

Ya Rahman celle celaluhu ne demek?

Er-Rahman sıfatı, Allah’ın tüm yaratıklara iyilik ve merhamet bahşettiği, sevdiği ve sevmediği herkese sayısız nimetler yağdırdığı ve onların hayatta kalmaları için gereken tüm ihtiyaçları sağladığı anlamına gelir. Allah bir Rahman niteliğine sahip olduğundan, inananlar ve inanmayanlar arasında ayrım yapmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir