İl ne zaman büyük yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, mahalle) büyük harfle başlar. Yer adlarında, ilk isimden sonra gelen ve bir türü belirten ikinci isimler, örneğin deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz, büyük harfle başlar.
İl isimleri nasıl yazılır?
Yerleşim birimlerinin adlarından sonra gelen “il, eyalet, sancak, şehir, ilçe, köy, ilçe, mahalle” vb. sözcükler. Bir toprak birimini belirten sözcükler küçük harflerle ve ayrı ayrı yazılmıştır: Trabzon Sancağı, İstanbul Şehri vb.
Antalya ili nasıl yazılır?
– Şehir, il, köy gibi özel isimlerde yer almayan ve cümle oluşturan kelimeler küçük harfle başlar. Antalya İli, Çankaya İlçesi vb.
İl ilçe ne zaman büyük yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Yeniköy; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.
Ankara ili yazarken i büyük mü?
NOT: Özel ad içinde yer almayan ancak tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözcükler küçük harfle başlar. » Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Darıca Köyü… Sayfa 5 > Verilen addan sonra gelen yer adları deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz vb.’dir. Türü belirten orta adlar büyük harfle başlar.
Mersin ili nasıl yazılır?
MERSİN KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla mersin olarak yazılır.
Samsun ili nasıl yazılır?
“Şehir, il, ilçe, belde, köy” kelimeleri cümle başında veya tabelada yer almadığı sürece küçük harfle başlar.
İl ilçe nasıl yazılır adres?
Adres yazarken önce şehri, sonra ilçeyi belirtmelisiniz. Şehir veya ilçe yazarken ilk harf büyük olmalıdır. Konuşmalarda veya dilekçelerde önce il, sonra ilçe büyük harfle başlanarak yazılmalıdır.
Büyük harf kuralları nelerdir?
1.) Cümle başında her zaman ilk harf büyük yazılır. … 2.) Şiirlerde her dizenin ilk harfi büyük yazılır. … 3.) Kişi adları ve soyadları her zaman büyük harfle başlar. … 4.) Takma adlar büyük harfle başlar. … 5.) … 6.) Resmi evrak ve mektuplarda hitaplar büyük harfle başlar…•17.08.2020
Adana ili nasıl yazılır TDK?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.
Muğla ili nasıl yazılır?
Muğla İli (Türkçe: Muğla ili, [muːɫa iˈli olarak telaffuz edilir]), Türkiye’nin güneybatı köşesinde, Ege Denizi kıyısında bulunan bir il ve büyükşehir belediyesidir. Alanı 12.654 km2’dir ve nüfusu 1.048.185’tir (2022). Muğla İli (Türkçe: Muğla ili, [muːɫa iˈli olarak telaffuz edilir]), Türkiye’nin güneybatı köşesinde, Ege Denizi kıyısında bulunan bir il ve büyükşehir belediyesidir. Alanı 12.654 km2’dir ve nüfusu 1.048’dir.
Kocaeli ili nasıl yazılır?
TDK’ya göre “Kocaeli”nin doğru yazımı büyük harfle ve birleşik olarak yazılmalıdır. Yani “kocaeli” değil, “Kocaeli”.
Şehir isimleri nasıl yazılır?
Türü belirten kelimeler küçük harfle başlar. büyük harfle başlar. Yer adlarında ve özel isimden sonra kullanıldığında yanına yazılır.
Galata semti nasıl yazılır?
Cevaplara göre ilçe kelimesi küçük harfle yazılmalıdır. Üsküdar’da olduğu iddia edilen Galata Kulesi, Galata semtinde 528 yılında inşa edilmiştir. 4.
İl ve ilçe nedir?
İlçe, Türkiye Cumhuriyeti’nin idari bölümünde ilden sonra gelen idari birimdir. İlçenin idari başkanı kaymakamdır. “İlçe” kelimesine küçültme eki “çe” eklenerek türetilmiştir. Kelimenin tam anlamıyla “küçük il” anlamına gelir.
Kocaeli ili nasıl yazılır?
TDK’ya göre “Kocaeli”nin doğru yazımı büyük harfle ve birleşik olarak yazılmalıdır. Yani “kocaeli” değil, “Kocaeli”.
Erzurum ili nasıl yazılır?
Bir harfle başlar: Erzurum İli, Pasinler İlçesi, Çullu Köyü vb. Büyük harfler kullanılır: Hisar’dan, Boğaz’dan, Bulvar’dan.
Isparta ili nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla Isparta olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Isparta şeklinde olmalıdır.
Nevşehir ili nasıl yazılır?
NEVŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI Son eki ayrılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Nevşehir olarak yanlış yazılır. Doğru isim Nevşehir’dir.